19:30

Hjärsås/Värestorps IF

En tung förlust i premiären

Äntligen var det dags för årets första match och Glimma stod för motståndet.

Matchen öppnas med ett bra tempo från båda lagen och det kändes som detta skulle bli en trevlig match.
Vi är väldigt effektiva på att kunna få upp bollen på offensiv plan halva och vi pressar bra över hela planen.
Det var mycket kamp och vi vek oss inte i duellerna, vilket i sin tur gjorde att vi kunde vinna de flesta duellerna.
I den 33:e minuten får vi en frispark en bra bit ifrån straffområdet och vårt ena nyförvärv Albin Andersson får in en fin träff och bollen har en mycket fin bana mot krysset men Glimmas målvakt tippar bollen som tyvärr tar i ribban och ut.
Vi bibehåller att vinna bollarna och kämpa bra över planen men får ingen utdelning och vi går till paus med 0-0.

I halvtid kan vi konstatera att vi har gjort en mycket bra första halvlek där Glimma inte har haft något av spelet.
Får vi bara in 1 mål så kommer det att rassla in fler.

Andra halvlek inleds med mycket spel på vår egna planhalva.
I den 55:e minuten går vår kapten Nille in i en axel mot axel duell som han vinner i straffområdet men domaren blåser av och dömer straff till Glimma som enligt mig är horribelt dömt.
Glimmas Joel Kronholm går självsäkert fram och lägger in straffen bakom Danne som slänger sig åt andra hållet och 1-0 är ett faktum.

Efter 1-0 målet så känns det som vi börjar trycka på mer och det känns stundtals som att vi är lite stressade i en 5 minuters period.

I den 68:e minuten börjar vi komma tillbaka in i matchen och kommer upp bra i banan men så fort vi tappar bollen så vänder Glimma snabbt och försöker kontra.

I 71:a minuten har vi ett fint anfall där Nille kommer upp i planen och lägger en pass in i straffområdet till Emil (är inte helt säker på om det var han såg inte helt 100) men som bommar och skjuter utanför.

I minut 75 spelar Emil en fin boll till Schuller som skjuter mitt på en utspringande Glimma målvakt.

78:e minuten händer något som jag inte riktigt hängde med på.
Emil får sitt andra gula kort efter en tackling vilket i sig inte är något att diskutera men samtidigt fick en Glimma spelare sitt andra gula och blev utvisad. Som jag fattade det så var det inte ens rätt spelare som fick kortet.

Vi har många hörnor i matchen men vi kommer inte till att nicka dem.
Med 5 minuter kvar pinnar vi på för en kvittering men eftersom vi gör det så börjar vissa spelare få slut på orken och tar inte hem jobbet.

I matchens 90:e minut så tar Danne bollen i straffområdet sammtidigt som en Glimma spelare kommer springandes mot honom så han kurar ihop sig och skyddar sig och Glimma spelaren springer in i Danne och här händer ytterligare ett väldigt konstigt domslut för domaren visar Danne ett direkt rött kort och dömer straff.
Vi fattar inte riktigt vad som händer men vi får sätta in Fiton i mål på straffen som Glimma skjuter högt över.
Efter det så skapas det inte så mycket mer och matchen slutar väldigt orättvist 1-0 till Glimma.

Jag kan tycka att vi sett genom matchen gör en bra insats men vi tappar lite på slutet när vi jagar en kvittering.